Kalender bild

Här är kalender bilden.
 
 
 
 
 
 
 

Blogg kalender :D

Kommer ha en julklaender på bloggen :) Jag ska göra en bild och på den så ska det var 24 luckor.Varje dag så ''öppnas'' en lucka och ut den så kan det komma från tips till jag kommenterar era bloggar mm :D Bara vänta och se :)

5 saker jag stör mig på

1. När man är med i en ''veckans blogg'' och bara de med egen häst vinner eller som rider typ varje dag och det är oftats de so är runt 15-17 år som vinner.... vet att fler känner så och vet det.
 
2.När man ska ladda upp en video/bild så kommer det inte upp och man försöker i timmar.
 
3.När folk ska fjäska te,x ''Jag fick en ny dator och den är jätte snabb'' och personen vet att man har en seg te,x.
 
4.När man ska titta på andra i sin ålder som rider då försöker vissa vissa upp sig :P
 
5.Vissa killar i min klass så sååååååå himla dåliga förlårare.Te,x om vi har fotboll då tar jag bollen från en fotbolls kille ''men så kan du inte göra !!'' eller om det är en kille mot en tjej på nått och killen förlårar då börjar kille skrika och slå på saker...en del gör det i vår klass...

Snabbt !

Hej hinner inte berättaså mycket nu måste hinna städa kaninens bur och sen ska jag vara vid bio vid halv :/ så video kommer sen.

Önskelista

En tjej önskade att jag skrev min önske lisa till julen.Men jag tar och skriver men önskelista som jag skrev till mamma.På den så skrev jag både födelsedags present och julklapps presenter.
 
♥ Sims 3 Semester paradis
♥ Surfplatta
♥ Ny hårborset
♥ Allround spö
♥ Dagbok
♥ Modellhästar
♥ Pengar
♥ Victoria Secret parfymer
 
Vet att jag ska få en surplatta men vet inte om det är imorgon (fyller år då) eller på julafton.Mamma har hämtat den och vi ska testa den idag så den funkar.
Ska nu kolla på ''I huvudet på Gunde Svan''

Svar på frågorna!

Här kommer svaren från 2 olika frågestunder som jag inte hunnit lägga upp :)
 
1. Vad är det bästa med Snubbi?  Han är jätte duktigt på att hoppa.Han hoppar som en ängel :)
 
2. Vad är det sämsta med Snubbi?   Han kan bocka/stegra när man minst annar det eller galoppera iväg med en
 
3. Har du bestämt namn till din nya blogg? Nej ska stanna på denna.
 
4. Vad är ditt mål med din nya blogg?  Med denna är väll att inspirera andra och hjälpa andra på olika sätt.
 
5. Vad är ditt mål med Snubbi innan detta år är slut/vad ska ni ha uppnått? :)   Att han slutar slänga med huvudet i galoppen,traven,skritten. Och att han slutar stanna i varje galopp fattning.
 
6. Vilket är ditt favorit program på tv?  Icarly,Sam och Cat.
 
7. Vilken hästras gillar du mest?  Achalteeker
 
8. Om du fick välja vad skulle du helst vilja ha häst eller hund?  Häst
 
9. Vilken är din favorit maträtt och efterrätt? Maträtt: Stekt kött   Efterrätt: Glass
 
10. Vilken är din favoritfärg på hästar?  Svart,fux,Mörkbrun
 
11. Vilken är din favorithäst?? Vet inte hur du menar.Men på Bokeslätt är det Alf,Joey,Snövitt,Bella,Dot.Om du menade rasen så finns det länge upp.
 
12. Saknar du Bean? Ja det gör jag
 
13. Har du egen häst/är fodervärd?  Ingen häst och inte fodervärd.Men ska kanske bli medryttare.
 
14. Hur länge har du ridit? 1 år och ett halvt
 
15. Hur högt har du hoppat?  Det högsta är 60-70cm
Random bild:
 
 
 

Inga Sims 3 bilder...

Inga Sims 3 bilder.Det började lagga mm så blev inget :/ sry ska fixa de imorgon ;)
Ps.Imorgon är det skola :/ Slutar vid 13.

Sims 3 inlägg?

Hej skulle ni vilja ha lite Sims 3 inlägg här på bloggen?
Ni bestämmer bara kommentera :D
 

Blogg Tävling !

veckans blogg
Jag är med och tävlar och det borde du också ;)
Länk: http://sarafryk.horseworld.se/bloggtavling-3/#comment-1670

Teori

Igår hade vi teori på ridskolan. Vi hade prov på hästen's alla kroppsdelar. Det blev 2 lag. Jag, Emma och Louise i ett lag. Och de två andra i ett annat. Sen fick vi en varsin häst och på hästen skulle vi sätta på post it lappar. Det stod te,x flank på en lapp då skulle vi sätta den på hästen där flanken satt. Det var kul och vi vann med 2 mer rätt :D Vi fick Joey, och det andra laget fick Snövit.
Bild efter vi hade satt på alla post i lappar:
 
Sedan så skulle vi köra häst och vagn :D Det var jätte kul. Det var första gången var mig. Här kommer bilder.
 
Video kommer!

Maya

Idag vid halv 1 tror jag så följde jag med Emma upp till henne's medryttar häst. Hästen är en Tinker och hon heter Maya. Emma fixade iordning henne och sen red hon och en annan tjej ut. Rundan var 1 h och 30 min. Puhh jag fick springa och gå hela rundan. Det var jobbigt kan jag säga. Men idag var det fint väder iallafall :)


Skola !

Har just nu skola.Sitter i datasalen :) hihi
Snart ska jag,Emma och Samntha plugga inför ett So prov :)
Skriver mer hemma.

Olofströms ridklubb

Idag följde jag med Samantha till hennes ridskola i Olofström. Stallet var jätte stort de har 39 hästar om jag inte missade 1.De hade ett rum för hyrare där de har egna skåp det fanns teori rum, en stor sadelkammare mm. Det går inte att jämföra med Bokeslätt. Olofströms ridklubb så var klart bättre. Jag fick iallafall hjälpa henne med henne's hyr häst Zorro. Jag fick rykta han kamma igenom hans man och borsta han i ansiktet. Sedan sadlade hon honom och tränsade jag fick hålla han en stund. Han var riktigt fin och snäll. Sedan skulle hon ha dressyr. Jag tittade på. Hon red i en grupp med ungefär 6 st. Samantha var verkligen duktigt och Zorro också (hästen)

De skulle galoppera mellan två bommar och räkna galopp stegen. Det är nått jag är bra räknade alla's galopp steg. Hade rätt typ hela tiden. Av alla så gjorde de det ungefär 30 gånger och jag hade fel 2 gånger :D hihi blev stolt över mig själv att jag kunde räkna galopp sprången. När de var klara så hjälpte jag henne med ryktningen och hovarna. Sedan så visade hon mig runt. Det var riktigt stort. Vi drack en festis som hon hade och åt på en Daim. Sedan så skulle vi hem igen. Det var riktigt kul att få följa och är 98% säker på att jag vill gå där :D Mamma måste såklart hänga med för att se själv. Men vi får se hur det blir. Måste ta och skriva på en berättelse nu. Den ska vara klar imorgon är inte ens på halva :/ Jaja mer uppdate kommer imorgon. Och bilder kommer om en stund ;)


Ridning på Snubbi

 

Red på Snubbi i måndags. När vi kom ditt så var de inte ridna på ett tag. De var väldigt pigga. Snubbi var pigg/lat.

Vi gjorde iordning hästarna och sadlade mm. Sen gick vi ut och satte upp. Samantha's pappa hängde med då de inte hade blivit ridna på ett tag så vi visste ej hur/vad som skulle hända. Men vi skrittade ett tag sen travade vi på en vägg. Snubbi var väldigt orolig och tittade åt sidorna hela tiden. Sedan galopperade vi. När jag tog galopp skänkel så stannade han och vägrade gå. Då tryckte jag till hårdare och då kom han fram i en fin galopp. Han slängde med huvudet i traven men inget i galoppen .I galoppen så försöker jag att inte ta till spöt förutom om det inte är nödvändigt. Vi red till en by och igenom den. När vi kom in i skogen igen så skulle vi trava Han var riktigt pigg/orolig och han rusade själv blev jag lite rädd men jag lugnade ner mig. Så fort man rörde sig eller nått annat så typ hoppade han till och ökade. Det blev sen ingen mer galopp i skogen då det var väldigt mörkt men sam fick låna min pan ficklampa då hon red först. När vi var ute ur skogen så skulle vi ta en galopp då det inte var så mörkt utanför skogen. Jag visste inte om jag ville då han var väldigt konstig. Det blev lite galopp sen så saktade jag och Sam av då det var vatten pölar. Och sen började hon galoppera men jag kände inte för det så hon galopperade iväg och då ville Snubbi också galoppera och sen bara bockade han. Blev inte alls förvånad. Då jag är van vid bockningar och stegringar på han. Men jag satte av och ledde han ifrån den väggen där det är mycket problem med han. Sen vi kom tillbaka så mockade vi deras bockar och gav de hö och vatten och ställde in de och åkte hem.
 Arkiv bild

 

Prov

Hade prov i matte idag i skolan.Det gick verkligen bra.Det var totalt 20 uppgifter.Jag kommer nog ha fel på 5 st.Nu sitter jag och diggar till en låt från Pitch Perfect om ni inte har sett den så borde ni verkligen kolla in den.Den finns på swefilmer.com
Imorgon är det ju torsdag då är det ett nytt prov och på fredag är det ett So prov som jag inte kommer klara :/
Mer uppdate kommer nu :D
Arkiv bild
 

Torsdag

I Torsdag's så tog jag igen min ridning från förra veckan  för att jag blev sjuk på fredag fram till Söndag. Men jag fick Dot. Det gick bra med henne. Hon lyssnade på skänklarna och när vi skulle göra halt. Vi fick göra massor av övningar men hon började tramsa då och då. Jag galopperade även utan stigbyglar. Det gick bra. Här kommer bilder.

 
 


Hoppning på Joey

Hade hoppning för ett tag sen på Joey han bockade 2 gånger med mig... Men jag överlevde.Vi fick hoppa 2 kompination :D det var jätte kul men lite pirrigt :) Och ett krys.
Här kommer bilder

 

Blogg Tävling !

Denna blogg är super grym och följer den varje dag :D De har just nu en blogg tävling som ni borde kolla in.Deras blogg www.ponnysanning.se
 Verkligen en super blogg om häst nyheter alla borde följa den ;) Ni är grymma.

Minihoppning

Minihoppningen skulle börja 10:30 men det blev problem med hästarna när vi skulle ta in de men det löste sig sen så fick alla gå banan och sen gjorde folk klara sina hästar.Jag hade inge chans att rykta Alf då 2 st skulle ha han innan mig.Alf var riktigt smutsig och blöt :) Jag och en tjej fick bort det mesta.Men medans jag och Emma väntade på vår tur så vi stod i kiosken och tittade på andra som hoppade.En skulle hoppa på Gold fire han skulle hoppa 10 cm.Gold fire började rusa efter första hindret sen fattade han galopp pojken som red han blev rädd och skrek på mamma sen flög han in i vägen :/ ussh det såg hemskt ut.Han klarade sig och satte sig upp igen och red ut.Han var nog bara 7 år.
Sen var det vår tur jag var jätte nervös och mitt hjärta gick i 200.... puhh men jag blev lugn inne på banan.När man väll ska hoppa så typ glömer man bort banan :) haha
 
Sen var det dags för mini hoppning på  !
Jag var 7:a på 40 cm.Banan var väldigt enkel.
Jag hade Alf.När jag var på framridningen så var han lite seg  i galoppen men väldigt aktiv i traven.Han hade hoppat och framridit 2 gånger innan mig så han var väldigt trött.Men jag hoppade och det gick bra han blev lite osäker på 2 hinder så han saktade ner lite men fick fram han i vanlig galopp igen.Vi hoppade en felfri runda på 6 hinder och fick en rosett :D
Alla fick en rosett men jag var stolt ändå.Alla fick en vit rosett.
Bilder:
( haha vilken min :/ )
Var väldigt trött mm

Video kommer upp

Hej har haft riktigt dåligt bloggning ska skriva ner allt jag ska berätta om mm.
Måste bara komma på allt,sen ska jag spela in videon utan avbrott... blir svårt men ska lyckas,sen ska den laddas upp.Blir nog klar vid 17.