designa...

hej nu har jag strullat till allt med min design.Ska fixa den men inte nu årkar inte haha :( men om typ 20 min ;)

Hej då Bean !

 

Igår så ringde jag upp Sanna, och frågade om jag kunde rida då. Hon sa ja, så jag och en kompis cyklade upp till henne direkt.

På telefonen så hade hon sagt att han hade galopperat iväg med hennes  dotter och de ska lämna han om han fortsätter. Dottern sa at hon gick först då. Vilket han inte borde.

Men då jag red så sprang han iväg på åkern med mig. Jag trodde inte det var sant. Den snälla underbara hästen sprang rätt över åkern med mig. Men han lyckades inte galoppera bara trava sen skrittade jag tillbaka till väggen för att rida till skogen och direkt då så stack han igen. Ingen  galopp bara trava. Sen var han lugn.

Det blev lite galopp i skogen mm. Sen när vi red tillbaka då började den andra hästen tramsa  vid en åker och då satte han  fart med mig i nästan full galopp.

Jag var lugn satte mig tillbaka och saktade av. Sen så satte jag av för säkerhets skull och tog av tyglarna från halsen, så att jag kunde leda han bättre. När jag hade satt av så smällde jag han med pisken på baken som straff att han inte får göra så då,

Började han halvt stegra och svänga och försökte smitta.

Stark var han som ***... Jag skrek på han och drog i tyglarna för att han skulle lugna sig och det gjorde han.

Vi var nu på väg hem. Jag ledde han men sen gjorde han det igen. Han börja vända sig, dra, stegra och jag var tvungen att släppa han. Det var som att säga farväl. Han sprang iväg i galopp över ''ängen'' det var bara jord men mott gatan med massor av bilar.

När han stannade så gick jag fram mott han, när han såg pisken så backade han och tittade på mig. Så jag la mig ifrån pisken och gick sakta men säkert mott han och sa hela tiden ''lugn'' ''duktig'' ''bra'' stannade 2 m ifrån han sträckte fram handen och smackade. Och då gick han sakta fram till mig. Medans  han sprang så hade han tyglarna bakom benet. S å min kompis  fick komma och ta los det medans jag lugnade han. Sen gick jag själv med han och pratade om och om igen samma saker med han.

Det var vad som hände igår. Men hennes nya kille sa att han hade fått en häst grattis av en vän. Hästen var pansionerad D-ponny. Han sa att han kunde ta ditt den så jag kunde bli medryttare på den. Jag böev jätte glad och tackade han. Han skulle hämta den på måndag eller på onsdag. Så jag ska få bli medryttare på den istället. Är glad och nyfiken på hur den ser ut. Förmodligen brun ;)

Men igår sen när vi hade lämnat de i hagen så kramade jag om Mr Bean. Han la huvudet om min axel som att han kramade mig också. Fick en tåre att falla. Kommer verkligen sakna han. Men det finns inget jag kan göra. Här kommer en bildbomb på han och mig.

 

 

 
 
 
Det var de, kommer verkligen sakna nu. Nu borde han vara på väg hem eller så är han hemma.
Puss Bean ♥ miss you

 


Blogg tävling

 
 http://fireruby.blogg.se/index.html

Lämna Mr Bean:(

Hej den hästen som jag är medryttare på ska de lämna tillbaka gör ett nytt inlägg om varför och vad som har hänt mm:(

På väg till flygplatsen!

Vi steg upp vid 12 tiden och började med att äta frukost.Jag åt bacon och ägg :) mums och en macka.Sedan så kläde vi på oss och gjorde oss i ordning.Sedan vid 14 så åkte vi hem ifrån.Resan skulle ta 1h och 30 min.Vi hade 2 stora bagage och 2 handbagage.Här kommer bilder när vi körde:
 
Efter 1h och ungefär 20 min så spydde min lille bror... fyy så fick vi stanna.Sen så fårtsatte vi och var framme efeter ungefär 10 min.Här kommer bilder på flygplatsen utanför och inne.
Nån som känner igen de?
 
 
När vi var framme så parkerade vi och gick in till själva flygplatsen.Här kommer bilder.
 
Nu kommer lite bilder från en butik,jag tog inte direkt över hela för då skulle folk bli misstämksamma.
En stund senar så fikade vi lite jag tog en dricka och en god macka som jag åt där sist!! den är så jäkla god:)
Sen fick jag en efterätt.Men kommer ej ihåg vad det innehöll.Tror det var yogurt och nån slags sylt och bär.
 
Hittade en jätte häftig penna riktigt fin ochså men den var riktigt dyr där men mamma sa att vi kunde köpa en när vi kom hem i.Kom på det bara nu. Bild på pennan:
 
Sen så gick vi till Gate 7 eller om det var 6.Vi satte oss när och väntade på att de skulle öppna.Framför mig satt en shit snygg kille!! Han slängde massor av blickar på mig :D när jag tittade på han så tittade han bort hihi ;)
Här kommer bilder när vi satt på planet och väntade på att det skulle starat.Då väntade en 3h resa med mat :D
Denna bild på på flygplanet när vi var på väg in till de.
 
Det roligaste med flyplan är starten och landningen.Här kommer bilder från luften.
Efter en stund så kom de om man ville köpa lite snackas detta köpte jag.
 
Sedan fick vi mat.Tydligen så räknades en 13 åring som vuxen:
 
Här kommer bilder när vi var framme i Grekland.Det var natt då.Det var jätte fint men det var inte lätt att ta bilder.Sen kommer en bild när vi satt på flyplanet och de släckte det var jätte mysigt.
 
 
sen fick vi sitta på en bus i nästan 2h! men nu kommer bilder från vårt rum och en på hotellet.
det komemr mer imorgon:)

Ska till Eko

Hej ska åka till Eko nu ;) ses Kommer bilder på om jag köper nått till mig.

Den hemska tanten

Hej i Tisdags måndags så skulle jag och samantha rida.Men från Söndag till Måndag så sovde vi över.Vi sovde i Norje Boke.Vi hade jätte kul.Vi gick ut med henne hundar,vi trampade trampbåt och gick på grund vid en ö... hehe typ vi fastande i stenar så vi fick hoppa ut och putta den.Sen så trampade vi runt och fjantade oss.Sen trampade vi till en flotte där råkade jag lämna henne.Vi hade jätte kul.
 
Men på måndag så kulle vi rida.Vi fixade hästarna och allt det.När vi var i padocken så hände nått när vi skulle fata galopp.Mr Bean blev uppjakad av de hästarna som fanns vid hagen bredvid efter de galopperade mm.Då rusade Mr Bean mott ett högt hinder.Ingen anning om hur högt det var.Men han stannade.Men jag visste att han skulle hoppa.Och det gjorde han.Höll mig hårt som f*n.När han landade så var jag kvar men satt på hans rumpa.
Här kommer bilder.På den första så sitter jag vanligt.Det ska vara sadel och så på men pallade inte rita det.
haha efter hindter så satt jag såhär:
haha snygg va?
Men jag bara what?! men jag ''satte av'' sen så gick vi till ägaren och bad snällt om hon kunde ta in hästarna för att våra blev stimiga.Hon bara ''Nej!! Det är min padock och mitt sommar bete! Ni kan galoppera nån annastans!''
Hon var så hilma otrevlig.Sen så gick vi tillbaka till padocken och satte up.Hon stod i fönstret och glåde på oss.Hon görsökte gömma sig bakom gardinen men vi såg henne.
Sen kom hon och sa ''Ni får inte vara i min padock! Jag vill inte ha er här''
.... gud vill sitta och av skälla ner henne som ***.Så himla otrevlig.Men vi gick och galopperade mm lite i skogen sen så red vi tillbaka till stallet.Och fixade hästarna.Och red till hagen med grimma och grimskaft,Flrsta gpngen jag red så;)
Det var det kommer mer senare.
 

Köpte

Hej köpte 2 saker när jag var med Louise.Här kommer de:
Sött va? det andra var en hår bårste ;)

Östersjö festivalen med Louise

Hej för några dagar sen så var jag med Lousie på Östersjö festivalen.Vi hade jätte kul.Vi gick runt och tittade på alla stånd mm.Sen så åt jag langos för första gången :)
 
Det var riktigt gott.Sen såprovade jag en rosa peruk:
 
 
haha snygg är man;) senare på kvällen så sovde jag,Lousie och Emma över.Men Louise mådde inte bra så hon åkte hem.Men på kvällen på blev jag helt koko.Eftersom det var full måne.Ska be Emma filma mig nästa gång.
 
 

Mår dåligt

Hej mår väldigt dåligt en person jag verkligen gillade och älskade har gått bort.Såg upp till henne som en syster... kommer nog inte orka blogga idag.

Första uteriten med Mr Bean

Här en video där jag och Samantha rider ut för första fången på medryttar hästarna.Vi galopperar även i skogen.


Ridning

Hej idag så stack jag,Samntha och Emma upp till våra medryttar hästar (min och samantha's) sen så fick vi hämta de i hagen.Emma satt på Mr Bean till stallet.Hon red barkbacka medans jag lede med grimma och grimskaft.Sen så ryktade vi de och sadlade och tränsade.Sen så satte vi upp och började skritta mot skogen.Det var mysigt.Mr Bean var jätte lugn.Sen så fick vi trava och efter en stund fatta galopp!! åhhhh gud så härligt det var.Sen så red vi en hel del ute i skogen minst 1h och 30 min.Sen när vi skulle hem så var det en lång strecka som jag och Samantha galopperade på! så himla härligt.Vi ska ditt och rida igen nu på måndag men då blir det padock ;) Nu vid 15 så kommer Louise och så ska jag få hänga med henne till östersjö festivalen :D ska bli kul;)
Kommer video och bilder från ritten och från festivalen senare ;)

Provred !

Hej idag vid halv sex så fick jag och Samantha provrida för att bli medryttare.Jag ska va mest på Mr Bean.Eftersom han är lite större.När vi kom ditt så visade hon lite och sen gick vi till hagen för att hämta hästarna.Det var en bit.Sen så fick vi leda tillbaka de.När vi var framme så ställde vi de i stallgången och började rykta de.Mr Bean hatar att ta hovarna ha sparkade och viftade med svansen (för att det var flugor) men jag lyckades.Men när jag var vid bakhoven så fick jag hans svans i anisktet.Det gjorde lite ont det var ju kraft i den mm.Sen så fick jag sadla han och tränsa.Han ville inte öppna munnen så jag fick stoppa in fingret i munnen då gappade han och då stoppade jag in de.Mr Bean är tjock.Så det bliv tuft med sadel gjorden.Fick hjälp annars hade jag aldrig klarar det.Sen så gick vi till padocken.Där fick vi sitta upp och fixa sadel gjorden mm.Sen så började vi skritta och efter en stund så gick vi upp i trav.

PS.Mr Bean ville inte vara för långt ifrån Smulan (den andra hästen) annars kunde han galoppera ifat.Han hölla på men jag höl hårt och var ändå på min vakt lydde han inte så blev det en volt och pisken.Han var stark men jag klarade det.Sen fick rida över bomar.Jag skänklade men han stannade precis framför och sen bara ett jätte skutt.Shit blev rätt rädd men klarade mig.Man fick vara på sin vakt om man hade han på avstånd från Smulan.Sen fick vi galoppera.Han rusade det första han gjorde jag var shit snabb fick riktiga reflexer tog tag hårt i tyglarna blev arg men var lugn och stannade han sen blev det pisken.Sen fick jag prova igen då gick det bra men fick hålla i hårt för att han inte skulle galoppera som en vilde.Sen helt plötsligt så började han galopper  lite snabbare och snubblade och då sa det BAM för mig.Jag föll av :( fick jätte ont i rumpan :( men jag satt upp och fick prova några hinder.Han ville inte men jag fick öva mer med han.Sanna var jätte duktigt (Sanna är hon som har hästarna och som kollade när vi red) hon var jätte duktig och lixsom fick en att tänka om.Sen fick jag skritta av.Sen när vi skulle tillbaka så red jag tillbaka utan stigbygglarna det var mysigt.Sen sadlade vi av och.Sen så skulle vi svampa de ;D hehe blöta ner de.De säger Svampa.Det var kul Mr Bean älskar vatten.Sen så red jag dubbelt med dottern som rider Mr Bean.Mr Bean hade kvar tränset men vi tog med grimma.Det var kul.Sen släppte vi ut de och gick HELA väggen tillbaka.Jag var hungrig,trött och hade tränings värk.Men när vi var framme så mättade vi oss på mini päron :D Här är en bild på mini päron:

Så himla goda att det är inte sant.Men sen var det så tyvärr att vi skulle hem;/ men imorgon ska vi vara där kl 09:00.... *pust* ska upp halv åtta..... blää :p
haha här kommer lite mini fakta om de
Mr Bean:Är en maxad B-ponny och en liten c-ponny.
Smula:Är en B-ponny på 118cm i manken.
Här kommer bilder.Tyvärr så är det bara när vi rider dubbelt:
Visst är han sött??!! så hilma gullig <3 hihi
På dena bild hände nått roligt kommer ej ihåg det är därför min ser ut så ;)
 Japp inte många bilder men kommer fler imorgon.
;)ÄR MEDRYTTARE !! YIPPE

Medryttar häst funnen!!!!!!

Yippe ska äntligen bli medryttare :D Ringde en tjej som har 2 B-ponny.Kommer vara medryttare där med en kompis med namn Samntha.Vi ska prov rida de i dag för att se om vi tycker om de ;) det finns 2 st.Den ena är 118 cm och heter Smulan och den andra är en maxad B-ponny vid namn Mr Bean :D
HIHI ska bli jätte kul! Kna knappt vänta! Ska rida vid  17;) hihi japp kommer bilder senare på hästarna mm :) ses
Samantha hittade den åt mig ;)

Fixa sims :/

Igår åkte jag med datorn till en person som skulle hjälpa mig med sims att installera.Behöver göra på ett annorlunda sätt.Men iallafall han har 2 katte och 3 hundar ♥♥♥♥ Här kommer bilder på den ena katten som var en Ragoll <3 så himla sött och älskade att bli klappad på magen.Det var svårt att få bild på hundarna eftersom de ville ine sitta still.
Och nu hundarna:
 
 

Shopping !

Hej i förgår så shoppade jag med min mamma i stan.Det var jätte kul :) köpte en hel del.Vi spenderade över 2500 kr :/ hehe.Här kommer bilder på sakerna jag köpte.
 
Det var det ;)

The Grazy Girls "Jumping"

In this video se gona show how to jump with a horse.
Hop you like it!


I stan

Hej är stan nu med mamma.Vi ska handla lite.
ska även kolla efter en sak.
Ledtråd: _h_   _i__
om ni vet eller tro så skriv det.
när jag kommer hem så börjar jag på mina inlägg om Kreta ses.

Hem ljuva hem!

Hej kom fram till malmö vid 15:00 exat :D sen fick vi vänta 10 min på bagae.Sen väntade en 1 h resa hem.På vägen så stannade vi förbi ett par geter ♥ sjukt söta.Vi var hemma vid 18.Då bästellde vi hamburgare och pomes sen så ringde jag till Emma och var en stund och spelade Wii.
Sen var kl 20:03 (ungefär) då tänkte vi sova över så vi gjorde det och nu sitter vi och lyssnar på ''Wake me up'' båda älskar låten.
hehe vi skrattar lixsom hela tiden och kommer på roliga saker.Vi ska snart spela Wii med hennes mamma och kanske henne syster :) ska bli kul.
//Ses ;) åter kommer med mer kreta dagarna imorgon.

Hotellet

Hej sitter med iPad på hotellet har wi-fi.
imorgon ska vi upp vid 8... Jaja kommer hem vid 18 imorgon.att en fråg till er.
Vill ni att jag ska skriva nått speciellt, te,x om mina favorit hästar,om min kanin,hur jag började rida och varför asså såna saker.
Bara skriv det om ni undrar.

Svar på frågorna!

1. Har du egen häst/är fodervärd?
Svar:Nej snart medryttare

2. Hur länge har du ridit?
Svar: 1 år.

3. Hur högt har du hoppat?
Svar:60 cm och mer

4. Har du hittat en medryttarhäst?
Svar:nej

Åker till Kreta !

hej imorgon åker jag till Kreta! (Grekland) vi åker vid 2 hem ifrån sen så åker vi bil till Malmö och därifrån flgplan och sen buss :) så det kommer inga inlägg på 1 vecka.Kanske 1 i Malmö annars inget förens jag kommer hem.
Ses :D